Missie

VZW De Weeg is een pluralistische, onafhankelijke VZW en organisator van 3 consultatiebureaus in Brussel (Laken, Noordwijk en Sint-Jans Molenbeek).

Bovendien organiseert VZW De Weeg, samen met partners uit de buurt, activiteiten die een meerwaarde geven voor jonge gezinnen in de preventieve gezinsondersteuning met specifieke aandacht voor baby’s en kinderen die opgroeien in kansarme gezinnen.

Voor het uitbouwen van de activiteiten en de organisatie van deze consultaties voor het jonge kind wordt beroep gedaan op vrijwilligers. Het vrijwilligersbeleid vormt een belangrijke schakel in de werking van de vereniging.

Visie

Om de missie te vervullen doet VZW De Weeg een beroep op vrijwilligers, zelfstandige artsen, regioteamleden van Kind en Gezin en andere lokale partners.

VZW De Weeg wil al haar medewerkers betrekken bij de organisatie en alle kansen bieden om onze dienstverlening te verbeteren.

Via een open structuur en voldoende mogelijkheden tot overleg streven we naar een grote betrokkenheid van alle medewerkers.

We streven naar consultatiebureaus en projecten die heel laagdrempelig zijn, waar de medewerkers en bezoekers respect tonen voor elkaar en waar “diversiteit” eerder een opportuniteit dan een beperking is. 

 

Reacties zijn gesloten.